Vädret spelar roll

Sommaren tog slut väldigt abrupt. Det blåser, regnar och åskar nästan konstant och det påverkar oss negativt. Nu vill vi bara sitta inne med en brasa, äta soppor och mysa men om vi inte fortsätter fixa med gården kommer ingenting att hända. 

Tyvärr blir det väldigt blött och kallt där och i själva huset är det fuktigt och mörkt. Det är inte kul att vara där men vi åker dit varje dag och pysslar. Även om bara lite blir gjort, som att lasta bilen med sopsäckar, är det en bit på vägen framåt. Alla små insatser hjälper, speciellt besök på återvinningen. Vi har slängt massvis med skräp, byggmaterial, pappersrullgardiner, burkar med oklart innehåll ... och nu blir det säckar med spån som har varit isolering av ett litet rum i vinden. 



Vi måste riva ut rummet för att titta närmare på hörnet eftersom rummet under har haft fuktproblem. På golvet här kan man se mögel så det gäller att ta bort allt onödigt. På andra sidan väggen finns ett golv av ca 30 cm spån och brädor som sviktar lite på ett ställe. Spånet måste också bort så att vi kan se hur det ligger till med golvet där. Vi kommer att fixa kattvindar sedan och då ha mycket plats som vi kan utnyttja bättre. 


Vi sparar alla plankor till framtida projekt. Tidningarna är från 1936-1940 så rummet kom till under andra världskriget. Det blir till spännande läsning om dåtidens händelser. 


I veckan kommer en byggnadsvårdare för att ge råd om hur vi ska gå vidare med huset. Håller tummarna och hoppas det inte är värre än det ser ut att vara redan nu. 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det döda trädet

Ingen överraskning, precis

Hemligheter i väggarna, del 2