Hemligheter i väggarna, del 1

Vi måste undersöka väggarna i huset eftersom de är täckta av någon typ av hardboard som är lös på vissa ställen. När man knakar på ena väggen i ett litet rum låter det tomt så vi bestämde oss för att riva bort den för att se vad som finns bakom.

Rummet är väldigt litet och det är oklart vilken funktion det har haft. Det finns en hemmasnickrad garderob som ska bort.


Golvet i garderoben och längs ytterväggen är täckt med någon typ av cement eller betong. Det ska också bort. Vi vet inte i vilket skick golvet är så vi kommer att lyfta några brädor för att undersöka bjälkarna. Jag misstänker att en del är ruttet och att vi kommer att behöva byta den. 


Men det är väggen som spelar huvudrollen i detta inlägg så jag sparar golvet till en annan dag. 

Det gick lätt att riva bort hardboarden som täckte väggen. Bakom den hittade vi en makulerad bakugn! Av någon anledning var den fylld med mycket skräp och kupan har inte rasat eftersom en träplanka håller den på plats. Det har ska vi fixa.



Inne i bakugnen hittade vi djurben, rör, allmogegrejer, verktyg, delar av en vedspis och ett konstigt paket. 


Vad ville någon gömma i en gammal bakugn, bakom en vägg? 



Tidningen är från 1952. Inne i den hittade vi ett sockerpaket utan socker men med svart pulver som var tung. Krut! Vad gör man med krut? Jo, vi ringde polisen som kom till oss väldigt snabbt och tog hand om fyndet. De berättade hur vi ska göra om vi hittar fler "farliga" föremål, vilket verkar vara vanligt när man tar över gamla hus som stått övergivna i flera år. 

Vi hittade också väldigt fina saker som vi kommer att behålla. Saker som berättar om husets historia och människorna som har bott där. 


Det kommer att bli en hel del föremålsrenovering i framtiden. 




Kommentarer

  1. Vad spännande med en massa fynd, även om en del är lite farliga :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Väldigt spännande. Tror inte vi kommer att hitta fler farliga saker men man vet ju aldrig. :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det döda trädet

Ingen överraskning, precis

Hemligheter i väggarna, del 2