Hemligheter i väggarna, del 2

Vi fortsätter jobba med huset trots värmen. Det känns bra att kunna öppna fönster och låta den sköna varma luften cirkulera inomhus. Det har stått tomt i 20 år och knappt besökt sedan 80-talet vad jag hört från några grannar och därför har det känts väldigt instängt. Våren var kall och fuktig här men nu är det varmt och huset behöver verkligen ny luft och värme. 

Under våren har vi planerat för att sätta in VA och ett duschrum. Det är ett litet hus så det är inte lätt att planera in allt vi behöver för att bo där bekvämt året runt. Vi har ett rum där vi hittade bakugnen bakom en vägg av hardboard. Här hade någon täkt en del av trägolvet med betong, snickrat en garderob som tog upp 30% av ytan och ett slags bord mot ytterväggen. 



Vi rev ut allt vi kunde för att sedan få loss betongen. Som tur är var det en billig variant som gick sönder lätt och det gick rätt fort att plocka bort den. Vi märke ganska snart att en del av golvet är ruttet och vi har börjat gräva ut grunden för att se hur det ligger till. Här hittar vi allt möjligt: glasbitar, djurrester, stenar, medicinburkar... väldigt märkligt!


Taket ser bra ut men sviker lite grann. Den delen av vinden är full med saker och det är svårt att se hur plankorna ser ut men det verkar som om att vi saknar en regel. Jag har kontaktat en byggnadsvårdare som ska komma till oss för att ge råd så att vi inte förstör något. 


När vi började riva bort tapeten från väggarna blev vi väldigt förvånade. Där bakom... 


... finns en halv dörr! Och en del full med mossa. 


Vi undrar om vi kommer att hitta fler hemligheter i väggarna. Vad gör man med en halv dörr?



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det döda trädet

Ingen överraskning, precis