Utedasset

Vi har, så klart, ett utedass bakom ekonomibyggnaden. Det ligger en bra bit från huset och jag undrar hus folk gjorde på vintern när gården var ett åretrunt boende. Märkligt nog var dörren till dasset låst. Vi letade i flera veckor efter nyckeln men, trots att vi har hittat många olika och nosat på alla möjliga gömställen är den borta. Den dyker väl upp längre fram när vi inte längre behöver den. 



Min man fick leka inbrottstjuv och lyckades öppna dörren genom att peta i nyckelhållet med en metallpinne. Det tog knappt 10 sekunder för honom att låsa upp och öppna dörren. Vilken lättnad. Vi ville inte bryta oss in för att sedan har ännu mer renoveringsjobb. 

Väl inne blev vi väldigt glada för det var en stor skillnad i mängden skräp från överallt i och kring huset och utedasset. 


Här var det rätt så rent och lätt att städa ur. De som bodde där verkar ha varit religiösa typer och vi hittade inga porriga affischer utan mest tråkiga resemiljöer. Min man har lovat att sätta upp några vackra tavlor istället. 


Vi har tänkt att tillgång till dass kommer att underlätta våra vistelser där under sommaren. VA och duschrum ligger i planerna men under tiden kan det vara skönt att kunna gå på toa mer privat. 

Så snart vädret tillåter kommer vi att börja sova över på gården på helgerna, i tält, och på det sättet spara lite tid och bensin genom att undvika att köra fram och tillbaka varje dag. Vår gård är underbar och vi älskar att vara där, trots allt jobb, kyla, fukt och annat som är kämpigt. Kämpigt men väldigt spännande! Just därför blir det svårare och svårare att åka "hem" för varje dag som går. 

I planerna de närmaste dagarna är att ordna ett utekök och en fast eldstad där jag kan elda på ett säkert sätt. Vi har väldigt torrt i trakterna just nu men idag kom det äntligen ordentligt med regn. Vi ska också mura in en del av bakugnen, den som hade hemligheter att berätta, och en bit att kupan ovanför vedspisen. Sotaren menar att det måste tätas innan han kan godkänna så vi kan elda i huset. Och det behöver vi verkligen göra för att torka ut fukten. 

Ibland efter husjobbet drar vi iväg till skogarna mellan sjön Fryken och gränsen mot Norge. Det händer att vi stannar till vid en bäck eller en myr för att känna livet i skogen och i oss själva. 







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det döda trädet

Ingen överraskning, precis

Hemligheter i väggarna, del 2