Ingen överraskning, precis

I helgen har vi rivit väggarna på "kammaren", där vi hittade en halv dörr för ett tag sedan. Vi har märkt små prickar lite här och var och misstänkt att det är fuktskador på minst tre olika ställen i huset. Därför ska vi riva ut väggar och golv för att se hur det egentligen ligger till med konstruktionen och om vi eventuellt måste byta ut vissa delar. 

När vi blev färdiga med väggen mot norr såg vi att nuvarande fönster ersätter den gamla. Jag tror att de satte upp det så att man kan ha en soffa mot väggen under och en TV på väggen mittemot men det är inte direkt vackert. Hur som helst, den kommer vi inte att röra för det räcker med projekt som vi har det just nu. Väggen verkar inte skadad. En lättnad!


I hörnet saknas en del av timret. Och vi hittade en gammal getingbo där. 


Tidigare ägare har inte haft så bra koll på renovering och har hittat på egna lösningar där vi har sett att det har varit återkommande problem med fukt. Väggen mot öster har fått en rejäl påfyllning med cement eller betong och det har regnat in från väggen på vinden. Vi upptäckte att vinden inte har någon vägg alls utan är endast täckt med ytterpanel som som glappar och inte har skyddat alls när det regnat. 


Detta i samband med betong runt torpargrunden och som täcker ytterpanelerna en bra bit upp har gjort att det är mögel på väggarna. Det vi gör nu är att få bort allt som täcker husets stomme, vädrar och väntar på att byggnadsvårdaren hör av sig. 



Vi inser nu att vi inte kommer att kunna flytta in i år. Det finns alldeles för mycket att göra och vi vill att det blir bra så det får ta den tid det tar. Vi älskar vår gård och kommer att se till att det gamla huset får den kärlek den behöver. Bäst är att det tar knappt 20 min att köra dit och att varje gång vi är "hemma" fyller vi upp med energi och inspiration. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det döda trädet

Hemligheter i väggarna, del 2