Det döda trädet

En av de första sakerna vi tog itu med när vi köpte huset var att anlita en arborist för att ta bort den skadade linden. Trädet var dött, genomruttet och hade växt alldeles för nära huset. En stor gren hade brutits av men tur var att den inte skadade huset.


Vi kontaktade vår lokala arborist, en väldigt trevlig typ som sms:ade en bild på trädet ett par timmar efter att jag hade mejlat honom. Han hade åkt dit direkt för att se om han kunde hjälpa oss. Vi fick ett pris men den inkluderade inte bortforsling. Det löste sig genom att han pratade med en skogsgubbe i närheten som gick med på att städa undan linden.

En dag i förra veckan åkte vi till huset och såg det här:


Vi visste att det skulle ske under veckan men inte vilken dag. Det blev bra mycket ljusare kring husets framdel. Ett par dagar senare mejlade arboristen och berättade att skogsgubben skulle hämta veden på lördag. Vi var där hela dagen och såg hur effektivt och bra han jobbade. Vi blev väldigt nöjda med resultatet.


Och nu har vi börjat nätverka i grannskapet. Vi får höra av oss när vi behöver hjälp, inga problem. Älskar livet på landet!

Vi tog en lite tur bland våra träd och hittade de här tunnorna som är väldigt tunga och går inte att öppna. Skriv gärna om du har idéer på hur vi ska göra med dem!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen överraskning, precis

Hemligheter i väggarna, del 2